Настани

Враќање во својата изворна целосност преку четирите начини на дејствување

Како го восприемаме и сознаваме светот во и околу себе? Нашите мисли, сетилата, чувствата, имагинацијата

Випасана медитација

За да влеземе во подлабок процес на медитација, неопходно е таа да трае подолго. Само

Моќта на зборовите – формирање на позитивни ментални обрасци

„Говорот е основен атрибут во Материјалната реалност. Тој произлегува од звукот на Космичката вибрација. Оваа

Предновогодишно дружење

Крајот на годината е време на прослави, дружење, подготовки за празниците. По повод заокружувањето на

Предавање за членовите на универзитетот Трето Доба

На 19.11.2009 г. Весна Алексовска беше гостин-предавач на редовната средба на Универзитетот трето доба која

Проекција на филмови

Центарот за јога и личен развој во своите простории отпочна со една интересна активност –

Часови по Јога во Тетово

Од 23-ти мај до пред летните одмори Центарот за јога и личен развој успешно ги

Трансформирање на емоциите и подигнување на животната енергија

„Секој од нас има капацитет да си го направи сопствениот живот попријатен. Покрај извршувањето на

Ставот на прифаќање во Јогата и Медитацијата

Она што ни е потребно најмногу, хармонијата со себеси постојано ни бега. Состојбата на не-мир

Медитација – Откријте ја внатрешната убавина и мир

Иако медитацијата е природна состојба таа често знае да ги збунува практикантите. Тие често лутаат

Одбележување на роденденот на Центарот за јога и личен развој

Годишнината на Центарот беше одбележана со организација на неколку активности. Членовите на Центарот собраа финансиски

Позитивниот ум столб за среќен живот и духовен развој

„Имав можност да присуствувам на овој семинар, кој се одржа во амбиент на прекрасна природа

Светите места

Полн автобус со озарени лица кои одвај чекаат да го видат Кокино. Тргнуваме рано за

Основи за здраво и среќно живеење низ призмата на правилата на Јама

Позитивните животни принципи во јогата не се нешто што се наметнува вештачки однадвор, како некои

Холистички пристап во справување со стресот

Холистички пристап во справување со стресот Што е стресот? Што ни создава стрес? Што можеме

Изберете го вашиот соодветен термин за вежбање

Инвестирајте во
вашето здравје

ОУ „Браќа Миладиновци“
Владимир Комаров 5
Скопје, 1000
Scroll to Top