Author name: dejan

Внатрешното водство до нашата свест

Енергијата е нашиот потенцијал на живот. Колку таа тече послободно низ нас, толку сме поживотни. Енергијата во нас доаѓа од изворот на нашата живост, а таа е многу мистериозна, зад зборовите е, зад разбирањето, но истовремено е и нешто прекрасно.

Работилница за жени

Си се почувствувала ли некогаш отфрлена и осамена; или виновна кога во животот ти се случувало нешто прекрасно? Како да не си го заслужувала тоа? Или, си се прашувала зошто е толку тешко да си го прифатиш сопственото тело? Вклучувајќи ги и циклусните промени кои понекогаш ти предизвикуваат болка и депресија…

Што се пропуштаме?

Метро-станица, студено јануарско утро 2007 г., а човек на виолина го свири Бах некои 45 минути. За тоа време, приближно 2000 луѓе проаѓаат низ станицата, повеќето одејќи на работа.

Тишината – звукот на внатрешното битие

Секој кога ќе посака да се одмори, психички да се растовари и да најде мир, единствено што бара е тишина. Бидејќи ние функционираме како отворен енергетски систем, кој споделува и заемно си влијае со околината, за да најдеме внатрешен мир прво ни е потребна тишина во надворешната среди

Подарете им ја јогата на своите деца

Јогата е дисциплина, или подобро, содржина што може да го разубави и продлабочи семејното живеење.

Го разубавува затоа што човекот што ја практикува го прави поотпуштен, поведар, попозитивен, подобар, а тие состојби ги пренесува и во кругот на своите најблиски.

Осум нешта што не смеете да им ги кажете на децата

Често во стресни ситуации во многу пригоди кажуваме нешта што всушност не ги мислиме. Ситуацијата е двојно опасна ако лицето на кое се „истресеме“ е сопственото дете. Во продолжение следува листа со осум реченици што никогаш не би смееле да ги кажете пред детето и совети како да се снајдете во стресни ситуации.

Еликсир за современото живеење

Јогата е една од најважните и најхолистички науки за човекот. Верувам дека секој оној што навлегол во неа, дури и да престанал да ги практикува нејзините техники, блесокот која таа го предизвикала кај него никогаш не згаснува

Scroll to Top