Јога

Еликсир за современото живеење

Јогата е една од најважните и најхолистички науки за човекот. Верувам дека секој оној што навлегол во неа, дури и да престанал да ги практикува нејзините техники, блесокот која таа го предизвикала кај него никогаш не згаснува

Read More »

Спознавање на неискористените потенцијали

Иако голем број луѓе на јогата гледаат како на “релаксација за два пати неделно” таа е начин на размислување и гледиште кон надворешниот свет. Нејзината најважна цел е човекот да се доживее себе си во својата изворна форма, а за да го постигне тоа треба да се извежба себе си да биде во состојба на “тука и сега”

Read More »

Помалку стрес, повеќе спокојство

Животот денес ни создава многу ситуации за стрес, и секој повремено го искусува во некој облик. Тој има и позитивна улога зашто го подигнува нивото на енергија, ни ја зголемува креативноста и концентрацијата за да завршиме некоја работа успешно. Не прави порешителни, поподвижни и поисполнителни.

Read More »

Јога – мевлем за женското тело

Да се биде жена во денешно време не е едноставно и лесно. Таа треба да биде нежна, убава, полна со љубов и разбирање во секој миг од денот, во кој во исто време се бара да ги изврши професионалните обврски, да се погрижи околу облеката и хигиената во домот, да ги среди проблемите со децата, и уште мал милион обврски.

Read More »

Јогата е секогаш добар избор

Ако сакате да бидете свои, да се почувствувате силни однатре, сигурни, неразнишани дури и за време на силните бранувања во животот, а притоа не знаете како да го постигнете тоа, од се` срце ви ја препорачувам јогата. Оваа незаменлива практика постепено во нас создава услови за ослободување, да се доживееме себеси послободни во секоја смисла.

Read More »

Брзајте полека!

Денес сите некаде брзаат. Тоа некако стана стил на живеење и кај нас. Реалност е дека современото живеење во голема мера ги зголемува потребите на индивидуата и семејството, а тоа бара поголемо залагање истите да се обезбедат, често трчајќи од една до друга работа.

Read More »

Изолацијата е страдање

Несигурноста веројатно е состојба која нè следи уште од раните години на животот. Кога ќе пораснеме, за да ја ублажиме и за да се оспособиме да опстојуваме во надворешниот свет, почнуваме да градиме некои свои концепти на сигурност и почнуваме околу себе да подигнуваме огради за да ја заштитиме својата индивидуалност.

Read More »

Јога за бремени

Хармоничен почеток за животното патување Сите луѓе на овој свет сме дојдени преку деветмесечното патешествие

Read More »
Scroll to Top