Јога за деца

Подарете им ја јогата на своите деца

Јогата е дисциплина, или подобро, содржина што може да го разубави и продлабочи семејното живеење.

Го разубавува затоа што човекот што ја практикува го прави поотпуштен, поведар, попозитивен, подобар, а тие состојби ги пренесува и во кругот на своите најблиски.

Read More »

Осум нешта што не смеете да им ги кажете на децата

Често во стресни ситуации во многу пригоди кажуваме нешта што всушност не ги мислиме. Ситуацијата е двојно опасна ако лицето на кое се „истресеме“ е сопственото дете. Во продолжение следува листа со осум реченици што никогаш не би смееле да ги кажете пред детето и совети како да се снајдете во стресни ситуации.

Read More »

Јогата во светот на децата

Децата не решаваат животни прашања, но си ги имаат своите предизвици. Под влијание на најблиската средина им се поставуваат темелите на нивната личност, растат, примаат, се радуваат, се повредуваат, стравуваат, се борат и судираат.

Read More »
Scroll to Top