http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8542221.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/1444252.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/5337873.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8627714.jpg
Почеток Настани Одбележување на роденденот на Центарот за јога и личен развој

Одбележување на роденденот на Центарот за јога и личен развој

Share

 

17.07.2008
Хуманитарна акција
Излет на Матка
Средба на Кале

Годишнината на Центарот беше одбележана со организација на неколку активности. Членовите на Центарот собраа финансиски средства со кои купија прехрамбени продукти кои ги донираа во народната кујна на црквата Св. Петка, Кисела Вода.

matka
Прекрасната природа до манастирот Св. Никола Шишевски, и прекрасниот поглед кон езерото Матка беше подарок за оние кои дојдоа на овој излет пропратен со многу сонце. Прекрасно дружење, вистински одмор во чиста средина, медитација под сенките за да се заблагодариме на убавините што ги добиваме.

Средбата на Кале, на зајдисонце, уште еднаш не исполни со радост. Под нас градот во бука и раздвиженост, во кој се одвиваат нашите животи и потрагата по среќата и исполнувањето, по доживувањето на слободата и широчината на постоењето. А тука, на чекор од таа мешаница, изненадувачки мир. Колку е блиску она што го бараме. Посакуваме овој простор да биде благословен со љубов и светлина и непречено да може да го работиме ова што на нашите животи им дава смисла.

kale