Share
dobro za_MKD
„Кажи и направи нешто
добро за Македонија“
 
Share
untitled1 Mediumi
Јога во 5+ со Петко и Мина
plakat

8ka b_small

 
http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8542221.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/1444252.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/5337873.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8627714.jpg
Почеток Часови Придобивки

Придобивки

Share
 • Подобрување на општата физичка состојба,
 • Јакнење на имунитетот и отпорноста на организмот,
 • Корекција на држењето на телото,
 • Ослободување на болките од грбот и 'рбетот,
 • Добивање на цврста и еластична мускулатура,
 • Превенција и рехабилитација од срцеви заболувања,
 • Зголемување на дишниот капацитет,
 • Правилно дишење и контрола на енергијата,
 • Зголемување на концентрацијата,
 • Намалување на напнатоста,
 • Постигнување на телесна и ментална релаксација,
 • Постигнување на порелаксиран и поефикасан приод кон решавање на секојдневните професионални и приватни обврски,
 • Зголемување на самодовербата, решителноста и самоконтролата,
 • Развивање на позитивни ставови.

 

Share
misla
Прави им го на другите она што сакаш да ти го прават другите на тебе.
 
Share
prikazna

Еднаш една птица слетала на јарболот на некој брод. Кога бродот испловил и запловил во темните води на океанот, птицата тоа не го ни забележала.

Повеќе>>      

 
Share
asana
Вежби за истегнување на
телото кон назад.

Повеќе>>