Share
dobro za_MKD
„Кажи и направи нешто
добро за Македонија“
 
Share
untitled1 Mediumi
Јога во 5+ со Петко и Мина
plakat

8ka b_small

 
http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8542221.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/1444252.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/5337873.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8627714.jpg
Почеток Часови Содржина

Содржина

Share

 

Содржина на курсевите
На курсевите се практикуваат вежби со кои се врши позитивно влијание на целокупното човеково битие и се прави хармонизирање на неговата телесна, енергетска, емотивна, ментална структура овозможувајќи подлабоко осознавање на себеси.

 

Почетен
Се објаснуваат основните поими од јога. Застапена е програма на техники достапна за сите: истегнувања и телесни положби, основни техники за дишење, релаксација, почетни техники на медитација и др. Опфатени се и неколку постапки за прочистување на телото. 

Препорака: лицата со каков било здравствен проблем препорачливо е да разговараат со наставникот.

Среден
Се практикуваат Поздрав на сонцето, посложени телесни вежби, невромускуларни контракции, дишни техники, техника за јакнење на концентрацијата, медитација. 

 

Share
misla
Прави им го на другите она што сакаш да ти го прават другите на тебе.
 
Share
prikazna

Еднаш една птица слетала на јарболот на некој брод. Кога бродот испловил и запловил во темните води на океанот, птицата тоа не го ни забележала.

Повеќе>>      

 
Share
asana
Вежби за истегнување на
телото кон назад.

Повеќе>>