http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8542221.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/1444252.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/5337873.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8627714.jpg
Почеток Настани СТАВОТ НА ПРИФАЌАЊЕ во јогата и медитација

СТАВОТ НА ПРИФАЌАЊЕ во јогата и медитација

Share

 

Еднодневен семинар
21.03.2009 г.
Скопје (ОУ. Б. Миладиновци)
Под водство на Весна Алексовска

prifakjanje mala
Она што ни е потребно најмногу,  хармонијата со себеси постојано ни бега.

Состојбата на не-мир значи дека сме во став на спротивставеност на нешто или некого.

Каде почнуваат внатрешните конфликти? Колку се прифаќаме себе си? Како го разбираме прифаќањето?

Да научиме да изградиме став што ќе не измири со нас самите, зашто тоа е единствениот пат до интеграција со самите себе и доближување до прегратката на Севкупноста.
prifakjanje1