http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8542221.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/1444252.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/5337873.jpg http://yogacentar.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8627714.jpg
Почеток Настани ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА УНИВЕРЗИТЕТ ТРЕТО ДОБА

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА УНИВЕРЗИТЕТ ТРЕТО ДОБА

Share

 

19.11.2009
Универзитет Трето доба
Филозофски факултет,
Универзитет Св.Кирил и Методиј,
Скопје

На 19.11.2009 г. Весна Алексовска беше гостин-предавач на редовната средба на Универзитетот трето доба која се одржува секој четврток во просториите на Филозофскиот факултет во Скопје.

2009.118

На нивна покана Алексовска одржа предавање за јогата и придобивките од нејзиното практикување. Таа стави акцент на вообичаените тегоби и животни ситуации со кои се сретнуваат повозрасните лица, а кои би можеле да се ублажат со јогата, за тоа дека никогаш не е доцна да се практикуваат јога вежбите, од кои им презентираше неколку кои би можеле безбедно да ги практикуваат самите дома.
Предавањето беше прифатено со одушевување, и заврши со взаемна желба за повторно дружење.

2009.114    2009.113